Szántó Hanga – Életvezetés

Zavaros a rendszer ki, mit is akar, a másiktól?! Akar-e egyáltalán valamit? Miért nem stimmelnek nagy többségében a nézetek és az elvárások.

Egy rejtett rendszer lenne vagy egy misztikus világ, ahol az egyedülállók és a magányosak a párjaikat keresik?

A válasz : NEM

Nem jó a struktúra, és téves az ütem. A netes világ nem igazi, ez már szül némi ingoványt a lábunk alá. Messziről jött ember azt mond, azt hitet el, amit akar. Nincs arca, ahhoz legalábbis biztos nincs, hogy őszinte legyen a nagy esetekben. Az angolos távozás a divat, mert nem követeli meg a virtuális világ a személyes kontaktust. Azaz, mindent lehet van! Ezt tudni kell, mielőtt az igényesebbje belép e torz világba, mert különben kikészül.

Fordított az ütem. Mit is jelent?

Azt, hogy mikor egy Nő és egy Férfi meglátja egymást szemkontaktus alakul ki, felmérik egymást, az impulzusok energiákat generálnak és ezeket át is küldik egymásnak. Ezek már bizsergetőek, és folytatást megkövetelőek. Jó kis érzés, igaz? 🙂

Na de, mi van a virtuális dimenziónkkal? Nincs kontaktus. Csak egy kép, ami épp a legjobb talán agyon retusálva vagy épp egy olyan, amik sosem vagyunk. Érzelmetlen, hideg élmény.

Ez alapján választunk, általunk a legjobbat.

Folyamat

A kép meghozta sikerét és beszélgetések alakulnak ki. Vannak az igen velős beszélgetések amik így hangzanak valahogy:

-Szia…

-Szia 🙂

Na de itt vége is szakad, mesésen megismerhettük egymást. Itt örüljünk, de nagyon, hogy nem ment ez tovább, mert minden tartalom le van írva.

A továbbiak talán kicsit hosszabbak és több dolgot megtudhatunk a másikról. De a kellemesen indult beszélgetés laposodásba kezd átsimulni. Majd pár nap múlva szublimálva eltűnnek. Itt merészen, akik lelkiismeretesebbek magukban kezdik el keresni a hibát, főleg ha ez már nem az első ilyen hervatag ismerkedés. Ne tedd, nem valódi! Önértékelés csonkító.

De azért haladunk a ranglétrán, mert vannak akik közt már telefonszámcsere megy végbe. Na ez már kecsegtető. Itt is mindenhol van egy alsó lépcsőfok, ez pedig nem más, mikor megcserélik a telefonszámot, de az ennyiben is marad. Micsoda kincs birtokosai lesznek, hiszen őrzik egy idegen telefonszámát, amire sosem lesz szükség.

De ne ragadjunk le menjünk tovább, ahol a telefonszámok már izzani kezdenek. Kis csevej, már nem a szívPiacon, hanem a kis privátban zajlik tovább. Izgalmas is lehet ez már, ugyan itt is dominál a lemorzsolódás. De maradunk az optimista oldalon és folytatódik tovább az ismerkedés és végre kialakul, hogy találkozzanak a kiválasztottak.

Vannak, akik hipp-hopp csak egy kávét innának meg elsőnek, hogy a valós képet ellenőrizzék, és ne kelljen több időt eltölteni kellemetlenül. Amúgy nem tartom ezt olyan rossz ötletnek, de megszakítja a lendületet, ha az mehetne tovább jól. A beszélgetések nagyban alakítják az emberek véleményét a másikról mindkét irányba. Szóval, ha elsőre jobban látni akarunk, akkor maradjunk, ezen a pár órán semmi sem múlik, de az igen, hogy biztosak legyünk, hogy látni akarjuk vagy nem akarjuk látni a másikat a jövőben. A rövid, nagyon pozitív benyomás is lehet kudarcos randi pár nap múlva. Nem ezen fog elcsúszni.

Na de akkor min?

Hát, hogy egymásra találnak-e vagy nem. Mi volt igaz, amit írásban a nagy ismeretlenből megkaptak a másikból. A csalódás talán akkor a legnagyobb, ha ki-kiderülnek olyan dolgok, amik az előzetes virtuális világban nem úgy hangzottak el. Vagy, ha sokáig tartott a virtuális világ és itt hajlamosak vagyunk díszítgetni a másikat, a mi vágyainkkal. A mi vágyaink, amiket szeretnénk megélni és megkapni. Ezért ha az internet a platform, hogy párra leljünk, akkor rövid beszélgetések a célszerűek, mert a személyes kontaktust nem lehet felülírni. Az itt köttetett ismeretségek fordítva haladnak és nagyobb is a kudarc rátájuk.

Beszélni, érezni, együtt lenni a másikkal. Ezek a lépcsői annak, hogy valaki passzol e hozzánk vagy sem.

-aki nem ír, nem válaszol, hagyd

-akinek nem folytonos az érdeklődése, hagyd

-aki, nem akar találkozni, csak írogat, hagyd

-akinek nem a saját képe van kint, valami buta kifogással pl: ismert ember vagyok, a munkám nem engedi, hogy nyilvánosan megjelenjek ilyen oldalakon, hagyd

-aki csak beszélgetni, barátkozni akar, hagyd

-akinek kapcsolata van, szerintem, hagyd

-aki online az oldalon és már privátban vagytok és még találkoztatok is, hagyd

Az ismeretségek bárhol is kötetnek lehetnek szépek és tiszták, de ehhez két olyan ember kell. A Virtuális tér lehetőség a kiskapukra, a korlátlan mennyiségre, ezért ezt a veszélyét ismerni kell. DE, hogy mit enged meg két ember, hogy megtörténjen közöttük, azért csak is Ők a felelősek. Amihez a neved, adod, az vagy Magad! Maradj őszinte és egyenes, minden más félrevezet nem csak Téged, hanem a Másikat is. Ha te céljaid, elveid nem stimmelnek, akkor könnyebben áldozatul esel, mások megtévesztő viselkedésének.

Nem elkeseredni :), mert bárhol rálelhetsz, csak tudd, mik a tévutak és arra ne menj rá. Több happyend-es történettel mosolyogtattak már meg, ami a virtuális világból született, szóval nem esélytelen, csak nem egyszerű!  🙂