Szántó Hanga – Életvezetés

Önismeretre és fejlesztésre a krízis pontok kiválóak. Változás a mélyben történik minden értelemben.

Talán kicsit edzetteben állhatunk a következő időszak előtt, mivel megéltük a betörő betegség első hullámát.

Látom másként hat ez Mindenkire, de két végletet tudok jelenleg elkülöníteni. Ezek pedig abból fakadnak, hogy miként él bennük a korai korszak élménye és mit tanultunk meg azóta.

Valaki a félelem övezte csíkon halad és megtesz mindent a „túlélésre”, mások sokkal könnyebben levetve az első időszak ismeretlen aggódásait élik életüket, nyilván a korlátozó keretek mentén valahogy.

Melyik jó kérdezhetnénk?

Az én válaszom : Egyik sem!

Van ennek egy hordereje, ami szabályba köt minket jelenleg és van némi nyomasztó hatása ránk nézve.

Amikor az embert lehetőségeiben korlátozzák, az a szabadság érzetének nem tesz jót. Ezek lelki elnyúlások, s később komoly gondolkodásokba fonódnak és ha nem pozitív a MAG – belső Én – , akkor a depresszív állapot nem kerül el bennünket.

A megéléseink legyen ez amúgy bármilyen terület, hullámzóak. Egy hasonló létkörülményt tekintve ez teljesen normális. Na és itt van is egy fontos kulcs. Normális!

Mi is a normális? A normális, ami adott normák – magatartási szabályok, amelyek a lehetséges magatartások szerint előírják a helyeset és a követendőt- által támasztott és felállított kritériumainak megfelel.

Jó száraz fogalom igaz? 😊 Na de, ezt mindjárt finomabbra alakítjuk. Mindenkinek vannak szabályai, törvényei, ami szerint él és dönt. Ezek akkor egészségesek, ha nem megy szembe olyan erősebb szabállyal, ami másnak vagy akár magunkra nézve ártalmas lenne.

Így hát kellő tapasztalattal, ezeket meg tudjuk választani. Ha ezek illeszkednek, akkor maradhatok magam ura.

pl. Ha szabály az, hogy nem mehetünk ki eset 8 h után – ez egy erősebb szabály- ha áthágom, annak következményei lesznek.

De nem vagyok hajlandó lemondani a mozgásról, időm fennmaradó részeit, olyan tevékenységekkel töltöm ki, amire mondjuk eddig nem volt időm, na most lesz…..:)

Nem a dühöngő el nem fogadó Én lép ki, hogy mindenáron, de ki akarok menni, nem akarom ezt, nem értek vele egyet.

Új szabályok gyártása a feladat.

Alkalmazkodás

„Nem a legerősebb fajok maradnak életben, hanem azok, amelyek a leginkább képesek alkalmazkodni” idézet Charles Darwintól

Pont a képlékenységünket kell itt üzembe helyeznünk, mert már sokkal jobban fogjuk magunkat érezni. Nem kell egyetérteni sokszor hangsúlyozom, nem érthetünk mindenben egyet, de mindenkinek van egy megoldása a saját rendszerében. Ezt kell megtalálni.

Mert hasonló irányban haladunk a nagysággal az még nem az egyetértés. Azaz alkalmazkodás. „Azért teszem, mert engem ez szolgál. „

A következő időszakot szeretném átemelni úgy, hogy lelki békében maradhassunk, hogy abba szép is kerüljön, hogy alkossunk egy keveset, hogy valami növekedésnek is indulhasson. Most épp ennek van itt az ideje. Fánkos boltot később nyitunk! 😊